Alimente expirate și angajați ținuți la negru pe litoral!

DISTRIBUIȚI

Statul își arată adevărata lui goliciune!

Cazul penal și de pușcărie de la Costinești din discoteca tineretului unde niste minori au fost ascunși în camera frig sa nu fie descoperiți de autorități este doar cireașa de pe tort a ceea ce se întâmplă în industria ospitalității.

Eu am crezut că astfel de practici cu ascunsul angajaților care lucrează ilegal au încetat, dar ele mai exista.

Voiesc sa va spun că a existat o perioada in care frica și teama era cultivată in industrie. Imaginati-va că venea patronul la mine să mă bage in camera frig ca să stau ascuns de autorități, mă refer acum la vârsta pe care o am căci dacă se întâmpla treaba asta acum 15 ani era ok.

De ce zic asta. Oamenii nu își cunosc drepturile nici acum dar a existat o perioada in țara noastră când oamenii nu aveau nici acces la informație ca acum. Astfel patronii aveau sclavi nu angajați. Femeilor în mod special le era mai mult frica de patron decât de soț. Eu am prins astfel de vremuri. Erau făcute, proaste, tâmpite, curve etc. Și ele acceptau astfel de insulte sa nu fie date afară de la serviciu. Se mai întâmplă și astăzi dar cazurile sunt izolate.

Așa s-a distrus industria ospitalității! Toate aceste personaje care au muncit și câte 40 de ani pentru un ghertoi s-au ales cu o pensie echivalenta cu cea minimă garantata adică de 200E. De ce? Din cauza abuzurilor inimaginabile făcute cu complicitatea instituțiilor statului. Concedii fara plata, șomaj și diverse întreruperi contractuale au afectat nivelul de contribuții.

Cazul grav și de pușcărie de la discoteca tineretului din Costinești este unul dintre aceste exemple. Daca vă imaginați că acei indivizi au fost prinși datorita vigilenței instituțiilor statului va înșelați. Sa nu uitam că statul este “vigilent” de 33 de ani aproape. Acolo cred că situația a ajuns la nivelul acela când până și autoritățile și-au spus “e groasa!”. Și ca întotdeauna, au dreptate! Litoralul este plin de astfel de situații.

Intr-o tara civilizata acest tip de afaceriști nu mai aveau dreptul să mai deschidă ceva. Erau luați în colimator și considerați infractori. Însă în Romania acești indivizi in sezonul următor ei vor fi tot acolo și vor face același lucru pentru că in Romania este mai convenabil sa plătești amenzi decât să respecți legea.

Ca tot am mâncat un pepene zilele acestea mai sâmburos așa mi-am adus aminte de o situație din primul an de după ce am terminat școala când m-am angajat. 2004. Locația nu mai exista deci nu contează.

Era vară și cald și patronul a adus un pepene. Ne-a pus să îl feliem și să il dăm să îl mănânce. Se așezase in fata bucătăriei și pe un perete despărțitor își așeza fiecare felie de pepene din care manca doar jumătate adică partea de sus, cea mai dulce. Sâmburii ii scobea cu vârful cuțitului și îi arunca pe jos. Noi stăteam ca niste prosti și ne uitam la el cum mânca. După ce a terminat ne-a zis “luati și voi și mâncați” adică știți ce anume să mâncăm, ce nu a mâncat el “și strângeți mizeria asta de jos mai repede”. Din păcate ordinul s-a executat imediat.

Revenind însă la știrea inițială vreau sa clarific totuși câteva aspecte generale. Trebuie sa va intre bine în cap că acești indivizi nu puteau funcționa fără acoperirea autorităților. Faptul că acolo a fost găsită carne și alimente expirate și de 3 ani asta înseamnă că nimeni nu a ajuns pe acolo de foarte mult timp. Întrebarea care se pune este dacă în registrul de control este figurată acțiunea de control și dacă au mai fost aplicate sancțiuni sau doar avertismente. Eventualele vizite fiind facute doar la terasa cu un cocktail. Cum se practică, evident si cu costul unor șpăgi.

Un alt aspect important pe care mulți nu il știu este acela ca mașinile ghertoilor din Constanța nu sunt niciodată oprite de poliție. Ei pot merge la curve liniștiți sau la partide ilegale de poker și se pot întoarce liniștiți morți de beți sau drogati acasă cu mașina. Deasemenea ei sunt protejați ca nu cumva cineva să îi de-a de gol.

O altă întrebare care se pune este ce fel bucătari lucrau acolo și cum de au acceptat să muncească în asemenea condiții.

Vreau sa va spun că în spațiul online acești indivizi angajau personal in tot timpul sezonului. Acolo de fapt nu stătea nimeni. Doar niste lingăi. Toate aceste entități care de fapt sunt stat în stat au niste lingăi care lucrează la ei, pentru ei și îi ajută să comită ilegalități. Restul sunt de umplutura, sunt schimbați ca pe șosete.

Aduc oameni din medii defavorizate pe care ii exploatează. Acei oameni nu au o educație în primul rând și nu își cunosc drepturile. Astfel ajung sa fie încuiați in camera frig sa fie ascunși de autorități.

Constanța este un oraș profund corupt. ITM, ANPC și poliția sunt un triunghi al bermudelor echilateral ce funcționează perfect.

Și concluzia!

Într-un stat civilizat care percepe taxe și impozite cetățenilor, acest gen de afacere nu ar mai fi existat. Practic mega discoteca tineretului din Costinești ar fi fost pur și simplu desființată iar administratorilor le-ar fi fost interzis să mai facă afaceri in Romania.

Însă la anul tot acolo vor fi, aceiași oameni protejați de autorități.

Din punctul meu de vedere ANPC trebuie desființat și reînființat după standardele occidentale.

In Romania este o nebunie și o demență ce se întâmplă cu aceasta instituție plătită din bani publici și care nu are nici un scop preventiv asupra neregulilor din alimentația publică din România. Șpaga este cuvântul de ordine!

Avantajul generațiilor viitoare și tot ce a urmat după anii 2010 mai ales, este că nu mai sufla nimeni in iaurt. Pleacă în afara! Unii nu se vor mai întoarce niciodată, alții caută o pâine mai buna in tara chiar daca trebuie sa încerce mai multe locuri.

Criza de personal se va adânci și mai mult și va fi greu, din ce in ce mai greu și pentru antreprenorii cinstiți.

Știrea inițială de pe focusexpress.ro suna așa! Vezi aici!

“Percheziții de amploare la Discoteca Tineretului din Costinești. Mai multe echipe de politiști, jandarmi, reprezentanți ai ITM și ai altor structuri au descins, noaptea trecută, la locația menționată, unde au fost constatate mai multe infracțiuni comise de conducerea și personalul unității.

Au fost descoperite alimente și preparate din carne și din pește care erau expirate, unele chiar din 2020, fiind pregatite pentru comercializare. Totodată, au fost găsiți minori care munceau fără forme legale. În timpul acțiunii, unii dintre ei s-au ascuns intr-o camera frigorifică pentru a nu fi găsiți.

A fost nevoie ca polițiștii să spargă ușa pentru a-i elibera. Conducerea unității a refuzat să colboreze cu organele de control care au fost nevoite să forțeze ușile de acces pentru a pătrunde în incintă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *