Chef Catalin Catalinoiu/Rent a Chef

DISTRIBUIȚI

Pentru astazi am ales sa vorbim cu un CHEF pe care il urmaresc pe facebook din prisma proiectului pe care la dezvoltat in ultimi ani. Rent a chef, se numeste acest proiect. O sa il las pe el sa ne spuna cateva cuvinte despre acest proiect dar sa incepem cu prezentarile.

Buna ziua, cum te numești?

Buna ziua ,numele meu este Catalin Catalinoiu.

Catalin Catalinoiu

Cum a apărut si cum ti ai descoperit pasiunea pentru bucătărie?

Pasiunea a aparut in momentul in care am fost angajat in bucataria unui boutique hotel, unde au aparut dragostea si respectul fata de bucataria fina,materia prima de calitate ,bucataria profesionala si colegi profesionisti si extreme de dedicati.

Cum a fost primul contact cu bucătăria profesionistă, ce ai avut de întâmpinat?

Primul contact a fost si un job de 3 ani , se intampla in 2013 ,o cantina care deservea o unitate militara .Primul an a fost doar curatat legume .Pe urma am ajuns sa pregatesc masa zilnica pentru 300 persoane .Inca se foloseau plitele acelea mari , industriale ,au fost 3 ani destul de grei.

Am vazut pe pagina ta de facebook unul din proiectele tale. Rent a chef, ce ne poti spune despre el?

Catalin Catalinoiu

Acest proiect are deja 3 ani .A aparut din nenumarate nemultumiri legate de ceea ce am vazut in bucatariile unde am lucrat , unele din restaurante avand un respect destul de redus fata de angajati si chiar si de client.Pot sa spun ca am schimbat destul de multe bucatarii , de unde am incercat sa acumulez cat mai mult si sa lucrez cu cativa profesionisti si iubitori ai acestei frumoase si chiar nobile meseri.

Serviciul Rent A Chef se adreseaza celor care isi doresc un eveniment  putin mai deosebit din punct de vedere culinar.Cei ce sunt in aceasta industre de evenimente, o mare parte din ei , inca sunt legati de bucataria anilor 80 si clientii nostril incep ca isi doreasca mai mult !

Ce reteta ne-ai pregătit pentru azi?

Pentru astazi nu am reusit sa gatesc, dar sambata am avut un eveniment LIVE COOKING unde am gatit pentru invitatii mei un preparat inspirat din bucataria asiatica : Bucatele de pui cu orez basmatic .O extraordinara combinatie de gusturi: Dulce,sarat si picant!

Ce părere ai despre industria HORECA din România, ce ai schimba tu sau care crezi ca e cauza pentru care mare parte din bucatarii din Romania, parasesc țara?

Subiectul ma doare foarte tare … Colegii nostri care aleg sa paraseasca tara o fac din cauza programului,salarizari si chiar si din cauza dotarilor din bucatarie , a lipsei utilajelor  pentru ca de multe ori lucram cu utilaje uzate.