Vinovati de servici

DISTRIBUIȚI

Sa mergem putin in trecut, mai exact in vremea cand nu era pandemie iar Romania era raiul pe pamant pentru evazionisti. La o simpla cautare pe google am aflat ca Romania e pe locul 1 in Europa la evaziune fiscala, 4000 de euro pe secunda pierde statul roman din evaziune fiscala. Plecand de la aceasta informatie ma gandesc ca si in domeniul nostru treaba era destul de groasa iar autoritatile statului, nu exista. Spagi,prostie , indolenta si multe alte motive pentru rezultatul nostru de podium.


A venit pandemia si ne-a demonstrat ca Europa a avut dreptate. Dat find faptul ca din 73.211 doar putin peste 10.000 au aplicat pentru ajutorul de la stat , ma face sa ma gandesc cum au reusit restul de vreo 60.000 aproximativ sa treaca peste? De unde bani? Bine, sa spunem ca un mic procent din aceste firme au dat faliment, dar restul? Economi? Bun sa mergem pe ideea asta cu economi dar daca statul si-ar baga coada putin sa vada cum sau economisit acei bani, surpriza! Dar statul îi protejeaza pe evazionisti si îi persecuta pe cei cinstiti. Si cand spun statul nu ma refer la cei din varf ci la pagubele astea de vin in control. Si astia la randul dau mai departe si uite asa o caracatita care se intinde pana la conducerea instituțiilor. A auzit cineva de arestari pe la Anaf,Sanepid? Eu nu, deasemenea nici reclamatii facute nu prea sunt. Îl reclami azi pe unul maine vine colegul in control si te desfiinteaza.


De aici incepe evaziunea fiscala si continua prin abuzurile facute impotriva angajatiilor deoarece „sefu” are cunostinte si nu îi e frica. Daca inainte de pandemie a fost asa, acum ce va urma? Salarii cu minim pe economie si restul la gri ori munca la negru au fost dinainte de pandemie, sa gasesti un loc de munca in care sa îti treaca brutul real pe contract sau sa se respecte orele de munca din contract era o raritate. Acum, cred ca vom incepe sa numaram pe degete antreprenori care vor mai oferi acest lucru. Pe langa asta se apropie globalizarea si industria va avansa, deja exista roboti in orice domeniul. Statul roman, impotent de fel nu se chinuie in nici un fel sa sa isi apere mediul privat, angajatori si angajati care platesc taxe cu care sunt platiti peste 1.000.000 de bugetari. Daca inainte de pandemie eram satui deja de abuzuri si contracte la misto, acum cand e foamea asta de bani sa ne pregatim caci noi angajati vom fi primi care va trebui sa suportam consecintele pandemiei.

Tot noi nu suntem indeajuns de buni sa multumim „patronul” care vesnic e nemultumit de angajati,tot noi va trebui sa lucram mai multe ore decat suntem platiti, tot noi va trebui sa suplinim posturile libere din bucatarii, mai tragi ceva in tigae mai speli doua oale mai faci si o salata si uite asa, tot noi nu suntem buni ca nu suntem oameni seriosi. Dar voi ca ne munciti peste program si nu ne platiti, contractele la misto facute, mesele alea care vin cu sefu si cand ai restaurantul plin si 3 oameni in bucatarie mai apare si bossu si iti arunca o comanda speciala pentru masa lui si etc…. Mda, cu scuzele de rigoare ca mi-am permis sa scriu, va rog frumos, nu ma luati in seama caci imi vars si eu oful aici, stiu sunt vinovatul de servici care trebuie sa muncescă si sa tacă. Apropo, daca ne-ati respecta toate drepturile trecute in contractele alea pe care le scoateti la imprimanta si in care habar nu aveti ce scrie poate ati avea si angajati seriosi.

O seara frumoasa, cititorilor nostri.

Lasă un răspuns