CHEF Baz

DISTRIBUIȚI

Chef Baz pe numele real Vasilios Petrou este invitatul nostru in rubrica ,,Alaturi de un chef”. Probabil ca il cunoasteti de la Pro TV din emisiunea Master Chef unde daca imi aduc aminte bine a ajuns pana in finala si de asemenea a fost si la Chefi la cutite. La o simpla cautare pe Google il puteti gasi dar si la noi pe pagina.

Povestea noastra, a bucatarilor, e oarecum asemanatoare, incepe cam la fel deoarece in acest domeniu faraun strop pasiune la inceput e foarte greu sa rezisti.

In primul rand, salut si iti multumim pentru ca ai acceptat sa stai de vorba cu noi.

Cum te-a afectat pe tine personal aceasta pandemie, ce impact a avut asupra proiectelor tale ?

CHEF: Pai unul dintre proiectele mele din Arabia Saudita continua dar din cauza pandemiei se oprise la un moment dat pentru un an. Pierderile de ordin financiar nu am reusit sa le mai recuperez. Cand am inceput acest proiect a trebuit sa plec din Romania in Grecia iar de acolo in Arabia Saudita asa era planul, dar din pacate a trebuit sa intru in carantina cand am ajuns in Grecia, apoi a venit si lockdown ul si senzatia a fost foarte neplacută deoarece planul era sa ajung acolo cat de repede sa dau drumul la treaba. A fost o perioada foarte nasoala pentru ca facturile veneau dar incasari nu aveam, intre timp expirase si viza si a trebuit sa ma reintorc in Romania si abia dupa un an am reusit deschid locatia.

Cum crezi ca vom putea opri exodul bucatarilor romani?

CHEF:Asta nu tine de noi ci de statul român care prin politicile sale sa reuseasca sa ridice salariul minim pe economie undeva apropiat de nivelul European. Nu pot patronii de restaurante sa plateasca salarii de mii de euro pentru bucatari si sa ai clienti care ies o data pe luna la un restaurant cu un buget minim. De aceea lanturile fast-food cu mancare ieftina au vanzari uriase.

Sa vorbim putin si despre tine, cand a luat contact Baz cu bucataria profesionista,cand te ai decis ca asta vrei sa faci?

CHEF:Eu fiind Grec, in Grecia este mandria noastra sa gatim bine si gateste aproape toate lumea, am inceput sa invat de la bunica sa gatesc la o varsta foarte mica, de 5-6 ani.Nu o lasam in pace cand era vorba de gatit,eram mereu in preajma ei. De la peste prajit la gratare, la mancare gatita, ce fel de contimente se potrivesc si unde. Mi s-a părut mega interesant si am vrut sa fac si eu! De când a început Masterchef am urmărit cu pasiune emisiunea si mereu ma vedeam acolo in Bucataria Masterchef, chiar înțelegeam foarte bine greselile pe care le faceau concurenții când urmaream iar in 2014 s-a întâmplat! M-am inscris la preselecții, am primit shortul alb, am fost printre finalisti iar restul este istorie. Sunt atat de pasionat ca in 5 ani am reusit sa am retetele mele in Anglia, Romania,Grecia si acum in Arabia Saudita. Mancarea mea este cu specific Mediteranean, Fusion, Comfort food si pot sa gatesc in foarte multe stiluri. Am primit merite ca Golden Hat Greece 2016, Popularity Chef 2017, Dubai Expo best performance 2018, si in 2020 am gatit pentru Familia regala din Arabia Saudita mai exact pentru printesa-sora regelui actual. Sunt foarte mândru de mine si ce am realizat pana acum.

Ce ne-ai pregatit pentru azi?

CHEF:Pentru azi v-am pregatit un Surf & Turf cu antricot de vita si creveti.
Antricotul de vita, il marinam cu ulei de masline, sare,piper, praf de coriandru, un pic de sos worchester, sos de soia si boia dulce. O lasam sa se marineze timp de 1 ora(in afara frigiderului, ca sa revina la temperatura camerei, asta o sa ajute mult sa se gateasca carne perfect) apoi o gatim într-o tigaie sau la gratar cam 5-6 minute(acesta este timpul pentru o friptura medium)pe fiecare parte si adaugam o lingura de unt.
Pentru creveti, într-o tigaie punem unt, mult usturoi tocat,un ardei iute mic taiat rondele(dacă doriti puteti sa nu puneti ardei ca sa nu fie picant) sare, piper si la sfârșit patrunjel.
Sos aioli: maioneza 2 linguri, 1 lingurita mustar Dijon, 1 lingurita worchester, 1 lingurita sos soia, 1 catel de usturoi sau 2, depinde cum va place.
Puteti servi cu cartofi prăjiți,  orez sau legume la gratar.

CHEF BAZ

In închiere, dorim sa iti multumim pentru timpul acordat site ului Bucatari Romania si iti uram mult succes in viitoarele proiecte,te mai asteptam pe la noi si cu alte retete si discutii din domeniul HORECA.

Nu uitati ca ne puteti gasi si pe Facebook cu acelasi nume unde ne puteti spune parearea dumneavoastra sau pe email la adresa bucatariromania@gmail.com

Lasă un răspuns