Jos labele de pe HORECA!

DISTRIBUIȚI

Este absolut halucintant cum bataia de joc la adresa acestei industrii nu cunoaste limite. Pe deoparte situatia degradanta si de regres profesional in care se afla domeniul iar pe de alta parte manipularile din ultima perioada care au au ajuns in spatiul public si care au facut o segregare intre cei care arata cu degetul si cei care au o situatie incerta in privinta locului de munca.

Stim cu totii ca domeniul este aproape compromis in multe situatii, salarii mici, ore multe de munca si nedreptate sociala. La toate aceastea se mai adauga si circul politic. Din pacate vrem nu vrem depindem de decizii politice. Ce au facut in aceasta perioada o mare parte a esicherului politic a fost de fapt joaca la ruleta a celor din industria ospitalitatii.

Daca horeca era vaccinata astazi puteam sa stam linistiti insa au avut grija mincinosii de serviciu sa faca specula politica. Fara suparare trebuie sa recunoastem ca orice om care are 8 clase devine astazi bucatar in Romania. Nu mai insist ca stiti exact despre ce discutam.

Ultimul lucru pe care autoritatile ar fi trebuit sa il faca ar fi fost acela de a inchide restaurantele sau a le restrictiona. In primul rand nu exista nicio diferenta intre niste oameni care stau la o masa si altii care circula si ma repet circula prin piata sau supermarket. Atata timp cat mancarea are o temperatura ce impiedica dezvoltarea agentilor patogeni ni regulile de igiena se respecta, nu exista niciun pericol. Cand cei care fac legi consuma la bufetul institutiei supreme in stat cabanosi prajiti nu ai la ce sa te astepti.

Ieri am fost in parc si trecand pe bulevardul Oituz din Onesti am zis sa ne oprim la Butucul de Vie sa bem ceva. Supriza! Ne trebuia certificatul verde, din punctul meu de vedere era in regula pentru ca sunt vaccinat insa mai eram cu 2 persoane care nu erau vacinate. Intrebare pentru prosti acum! Daca cumparam 3 tochituri, 4 beri, 2 sucuri si le consumam pe banca care se afla pe domeniul public la 3 metri de terasa unde nu era nimeni, nu exista un pericol real de a transmite virusul?

Circoteca aceasta politica fara sens si fara o logica ar fi trebuit sa inceteze. Stramba toti din nas ca trebuie sa avem in parlament oameni cu facultate, eu va spun ca in Parlamentul Romaniei avem prosti cu diploma si ca acolo de fapt trebuie sa ajunga oameni competenti care inteleg nevoile fiecarei categorii sociale de oameni. Din pacate industria ospitalitatii nu are un reprezentat in legislativ care sa le deschida mintea demnitarilor si sa ii faca sa inteleaga ca problemele industriei sunt cu totul altele: deficienta de persoanal competent si eficient, salariile mici, abuzurile la locul de munca, autorizatiile de functionare luate pe spagi si conditiile de munca. Toti acesti factori se vor transfora in curand intr-o criza sociala fara precedent.

Am vazut in ultima perioada niste declaratii destul de dubioase venite din partea celor care au militat impotriva vaccinarii si care au sustinut public ca noul coronavirus nu exista.

Politicianul Claudiu Tarziu unul din copresedintii AUR declara cu tupeu la ora de maxima audienta urmatoarele:

„Noi nu suntem impotriva vaccinarii, ci impotriva obligativitatii vaccinarii. In partidul nostru sunt membri vaccinati cu schema completa. Avem si parlamentari vaccinati”.
George Simion alt antivccinist si care a militat ca pandemia nu exista si-a facut testul de anticorpi.

Deasemenea si parlamentari ai PSD au facut astfel de declaratii dar mai cizelate dupa care tot ei sustineau ca sunt vaccinati cu schema completa.

Asta ce inseamna? Ca acesti indivizi speculeaza voturi si fac aceasta campanie antivaccinare doar pentru a atrage capital politic in randul tuturor celor care nu merg la vot, nu citesc dar stau toata ziua si distribuie ori asculta fake news. Niste sarlatani.

Pai cum poți sa fii împotriva vaccinarii cand deja esti vaccinat cu schema completa? Doar daca ai un interes.

Oamenii acestia au făcut campanie antivaccinare și ei sunt vaccinați deja cu schema completă. Am impresia ca nu isi dau seama la vorbe. Nu poti sa fii vaccinat si sa fii impotriva vaccinarii. Nu va mai lasati manipulati! Mascarada aceasta este facuta pentru bataia de joc adusa oamenilor. Ei se vaccineaza pe ascuns si pe fata va zic voua altceva ca sa castige capital politic.

Politicienii din Romania si-au batut joc de industria ospitalitatii avand complici oameni dintre noi. Sa nu credeti ca cineva sta cu mainile in san. Diavolul nu face manastiri! Cineva isi freaca mainile si astepta acea cotitura dramatica cand multi dintre cei corecti dar care nu au spatele asigurat vor pune eticheta de faliment pe geamul unitatilor lor de alimentatie publica. Este o rusine nationala ce se intampla!

Din pacate am cazut multi dintre noi in capcana manipularilor si a mizeriilor unor oameni fara scrupule care isi doresc continuitate in functii publice. Trebuie sa stiti ca doua mandate consecutive asigura fiecarui demnitar o indemnizatie pe viata, voi nu veti avea. Scopul lor este ca sa fiti mintiti, pacaliti si manipulati.

Pe de alta parte fie de frica, fie din cauza restrictiilor vaccinarea incepe sa functioneze. Nu as vrea sa va scandalizez sau sa va dezamagesc mai ales pe cei nevaccinati insa logic si indubitabil, pe masura ce numarul vaccinatilor va ajunge la peste 50% restrictiile vor fi si mai dure. Asa s-a intamplat in multe tari. La nivem mondial s-au administrat peste 6 miliarde de doze iar 3 miliarde de oameni sunt vacinati cu schema completa. Minciunile conform carora vaccinul produce mutatii sau omoara oameni ori peste 3 ani vor aparea tot felul de boli nu se sustin. Pentru ca chiar si dupa 3 ani daca ar aparea reactii ce ar produce moarte, cu cel putin 3 miliarde de oameni vaccinati, asta ar insemna practic sfarsitul lumii, un dezastru epidemiologic planetar de proportii apocaliptice. Click aici pentru statistici!

Revenind insa la noi cei din industria ospitalitatii va pot spune cu certitudine ca migratia bucatarilor a inceput deja exact cum anticipam. Tarile din Vest au dat drumul la restaurante si turism, au nevoie de personal si mana de lucru ieftina iar romanii sunt lucratorii ideali pentru ca multi dintre noi ne vedem de treaba noastra si suntem seriosi la locul de munca. Problema statului si a guvernului ar fi trebuit sa fie cum sa faca sa ii tina pe cei care vor sa plece. In urmatoarea perioada va fi o criza cumplita de personal calificat si eficinet.

Tot striga unii ca aduc din Asia lucratori! Mereu am spus ca la noi nu va tine si asta deoarece chiar si acelor oameni trebuie sa le respecti niste drepturi iar in domeniul ospitalitatii din Romania cel putin, respectarea drepturilor nu este o prioritate.

In disputa politica dintre vaccinati si nevacinati, dintre restrictii si libertate singurii care au avut de suferit sunt cetatenii. Ei, cei care se considera deasupra tuturor sunt bine merci nu au niciun stres.

Lasă un răspuns