Vaccinul unica solutie pentru stoparea oricarei pandemii mai putin pandemia prostiei.

DISTRIBUIȚI

Stiu ca aceasta pagina nu are legatura cu medicina insa imi doresc ca personalul horeca si nu numai sa inteleaga de ce este importanta preventia impotriva bolilor infectionase. Am adunat informatii din alte surse pentru ca in Romania nu a fost timp pentru explicatii, nici presa si nici guvernul nu a fost interesat de acest lucru. Orice teorie a conspiratiei orice afirmatie care nu are o baza stiintifica este nula si mincinoasa.

Pentru inceput sa intelegem ce inseamna un vaccin.

Vaccinul este un preparat de origine microbiana care se introduce in organism cu scopul de a provoca formarea proteinelor care distrug microbul respectiv. Aceste proteine sunt anticorpii.
Un vaccin se prepara pornind de la un microb care a fost supus unor procedee chimice in urma caruia si-a pierdut capacitatea de a imbolnavi organismul. Vaccinul ofera de regula o protectie destul de indelungata incepanad de la primele zile dupa vaccinare pe o durata de 5 si chiar 20 de ani.
Vaccinarea este solutia optima in lupta impotriva bolilor infectioase deoarece ofera unui numar mare de indivizi o protectie certa fata de o anumita infectie.
In tarile dezvoltate vaccinarea a determinat disparitia multor boli cum sunt difteria, variola, poliomelita sau tetanosul.
In tarile in curs de dezvoltare aproape 2.000.000 de copii anual sunt salvati de la bolile infectioase.
Serul imun este o substanta care se prepara din sangele unei persoane sau al unui animal, cel mai des se foloseste cel de cal care contine anticorpi protectori fata de anumiti germeni. Injectarea de ser o fera o protectie imediata , dar pe o durata scurta intre 2 saptamani si 1 luna. asocierea unui vaccin cu un ser imun ofera atat protectie imediata cat si pe termen lung.

Pentru un vaccin clasic se folosesc parti dintr-un virus, virusi inactivi sau virusi activi dar supusi unui tratament prin care el sa nu fie capabil de infectare.

Inainte de a prezenta o recenzie intr-un limbaj comun despre vaccinuri ar vrea sa specific ca nu fac propaganda si nimeni nu este obligat sa ia de bun ce am scris eu. Vaccinarea nu este obligatorie, fiecare decide daca se va vaccina sau nu.

In zilele noastre asistam la o premiera medicala. Noul vaccin impotriva noului coronavirus nu este produs pe caile clasice ci pe o secventa de ARNm. In urmatoarele randuri o sa explic ce inseamna de fapt un ARN.

ARN/RNA sau acidul ribonucleic = suport temporar al informatiei genetice. Acest rol este realizat de ARN-mesager

Caracteristicile ARN-mesager

Catalizator enzimatic – are capacitatea de a cataliza reactii chimice modificand proteine si acizi nucleici.

Reglarea expresiei genelor- este implicat in represia uneia sau a mai multor gene. Represia este activitatea de reglare a activitatii genelor.

Suport al informatiei genetice – virusul gripal are un genom constituit din ARN. Replicarea unui virus folosid ARN are o fidelitate mai redusa deoarece nu exista un proces de corijare a erorilor, frecventa mare a erorilor duce la o mare variabilitate genetica a acestui virus.
Vaccinul antivovid19 nu se bazeaza pe o replica a acestui virus din ARN ci contine direct materialul genetic ARN-mesager care are date genetice ale acestui virus.

ARN mesager reprezinta 5% din cantitatea de ARN existenta intr-o celula. Si totusi este una dintre cele mai bogate surse de informatii genetice ce apartin unei celule, virus. Esente tari in sticlute mici.

Cum functioneaza noul vaccin?Odata introdus in corpul uman, ARN-mesager va intra in celule si le va determina sa produca proteinele Spike. Proteinele Spike alcatuiesc coroana coronavirusului. Organismul uman va produce anticorpi si celule T pentru a lupta impotriva acestui virus care de fapt nu este un virus. Cand un om vaccinat va intra in contact cu realul virus anticorpii lui care memoreaza ceea ce a facut ARN-mesager va apara organismul si va ajuta la distrugerea virusului covid19.

De ce acest vaccin a avut o perioada mai scurta de testare adica mai putin de 5 ani?
Diferenta intre metoda clasica si metoda noua revolutionara cu ARN este ca fata de prima situatie corpul are mai mult timp la dispozitie pentru a produce anticorpi si nu este nevoie de mai multe examinari pe mai multi indivizi pe o perioada lunga de timp. Corpul uman are timp sa se familiarizeze cu noul virus el fiind introdus sub forma de informatie genetica. Practic este un schimb de informatii in mod direct. Un vaccin produs pe o schema de portini de virusi, virusi inactivi sau virusi cu o capacitate slabita de infectare necesita o evaluare indelungata pentru ca pana ajung anticorpii la informatia genetica ei trebuie sa examineze virusul in tot ansamblul sau.

Orice medicament si orice vaccin are reactii adverse. Medicamentele pot cauza si daune in alte locuri. Eu sunt una din persoanele care se incadreaza la reactiile adverse provocate medicamente ce au o cota de 1 la 10.000 si chiar 100.000.

Cum trebuie sa intelegem mai pe un limbaj comun acest vaccin? Atentie! care nu este obligatoriu!

Este ca o sarcina dorita din toata inima!
Cand un cuplu isi doreste din toata inima un copil evident are relatii sexuale. Multe chiar si cu tratament de eficienta si uneori nu functioneaza. In acest caz in zilele noastre se apeleaza la genetica si astfel fecunadarea se face intr-un laborator. Nu intru in detalii ca le stiti. O astfel de sarcina are o reusita mai mare fata de cea obtinuta prin relatii sexuale pentru ca fecundarea se produce in mod direct folosindu-se sursele directe.

Acest nou vaccin practic scurteaza intregul proces clasic aplicand formula materialului genetic, ARN-mesager prin care informatia cu o buna parte a caracteristicilor noului virus este introdusa in organism. Astfel corpul uman se adapteaza situatiei asemenea unei femeii care sufera transformari fizice si nu numai in timpul unei sarcini. Este un exemplu fortat dar ne poate ajuta sa intelegem ce se intampla.

De ce vaccinul are nevoie de o congelare la -80*C?
Pornind de la exemplul cu sarcina se stie ca bancile de spermatozoizi si ovule pastreaza aceste doua elemente la temperaturi sub -80*C, mai exact -190*C, mai mult, embrionii sunt pastrati in azot lichid la o temperatura de -196*C avand un termen de valabilitate nelimitat.

Toate vaccinurile existente se inbunatatesc de la an la an pentru ca si virusii se adapteaza noilor conditii. Acelasi lucru se va intampla si cu noul vaccin anti covid19.

Daca companiile Pfizer si Moderna nu mint in privinta informatiilor ce privesc acest vaccin si sincer nu sunt motive sa credem ca ascund ceva, anul 2021 va fi anul sfarsitului acestei pandemii si totodata un nou inceput in industria vaccinurilor performante.

2 comentarii la „Vaccinul unica solutie pentru stoparea oricarei pandemii mai putin pandemia prostiei.”

  1. am citit articolul ….faceti o eroare destul de grava (probabil in necunostinta de cauza) ARN-ul mesager din vaccin nu contine toate informatia genetica a virusului…..atunci ar fi egal cu genomul viral adica egal cu virusul si practic ne-ar introduce virusi (sper ca stiti diferenta dintre virus-genom viarl si virion asa ca nu insist) vaccinul ARN coronavirus contine ARN-ul mesager pt. un antigen de suprafata a virionului proteina S fata de care linfocitele B transformate in plasmocite vor produci imunoglobuline anticorpi monoclonali specifici pt acest antigen…..mai sunt erori in material dar nu vreau sa fac o recenzie…

    1. Apreciez răspunsul însă eu am dat și definiția ARN
      ARN/RNA sau acidul ribonucleic = suport temporar al informatiei genetice. Acest rol este realizat de ARN-mesager.
      Cu siguranță ca sunt erori medicale. Greșeala mare a medicilor este că folosesc acești termeni medicali greoi pe care multi nu ii înțeleg și care necesită explicatii și definiții ceea ce presupune și mai mult scris. Nimeni nu sta să citească. A trebuit să sar multe etape. Acest articol se adresează unor categorii de oameni care au un nivel de înțelegere mai scăzut. Pentru că nu toți știm de limfocite, genom viral și virion, plasmocite și tot așa. Am sa modific acolo unde am scris că ARN are toată informația genetică mai mult nu pot.

Lasă un răspuns