Reforma sistemului de munca in domeniul HORECA

DISTRIBUIȚI

Sincer am sperat ca pandemia va regla unele minusuri ale acestui sector economic dar cred ca inca suntem departe. Privitimismul functionarii institutiilor statului compromit evolutia unui stat modern.

Iata cateva obiective majore pe care statul trebuie sa le imprementeze urgent pentru o ficienta in administratie.

  1. Statul trebuie sa aiba un plan de afaceri
    De ce statul trebuie sa aiba un plan de afaceri? Pentru ca sa stie ce sa ceara de la viitorii antreprenori.
    Pentru asta este nevoie de stabilirea unor criterii generale de clasificare ale tuturor unitatilor HORECA si in functie de specificul lor se face un plan de cerinte. Din pacate multe restaurante functioneaza pe alte coduri decat cele destinate activitatii in sine.
    Este o vorba foarte bine intemeiata care spune cam asa:
    Cetateanul care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara autorizatii de la cei care nu stiu si nu au facut nimic, in domeniul antreprenoriatului.
    Fiecare autoritate care da autorizatii sau avize de functionare trebuie sa aiba un plan, o schema de faceri pe care sa o ofere viitorului investitor si in functie de indeplinirea obiectivelor primeste autorizatie. Astfel se evita autorizatiile pe spagi.
    In prezent nu exsita asa ceva. Un viitor antreprenor in HORECA daca vrea sa isi deschida o locatie si cere o indrumare nu o primeste pentru ca scopul autoritatilor este sa te plimbe pe la usi si sa dai spagi la fiecare control cand te gaseste cu ceva lipsa.
    Discutam odata cu cineva care si-a deschis o afacere si i-am zis sa isi ia un registru de control. El mi-a zis ca nu este nevoie ca inspectorul DSV nu i-a mentionat ca are nevoie de acest lucru. Eu i-am spus sa il aiba ca ii va da amenda. La primul control exact asta s-a intamplat a primit amenda ca nu are registru de control. Si uite asa daca nu stii, in 365 de zile daca ai avea cate un control in fiecare zi iti gaseste cate ceva, pentru fiecare zi platesti cate o amenda. Problema aceasta se rezolva in doua feluri: fie statul face o reglementare ofera o lista cu prioritati viitorilor antreprenori fie te abonezi periodic la spagi ca sa fii linistit.
    Este obligatoriu sa se aplice o reforma la sange in domeniul structurilor de primire. Nu mai putem continua in acest fel. Europa a adaptat legislatiile la vremuruile si cerintele actuale, Romania bate pasul pe loc. Primul lucru care trebuie facut este reglementarea autoritatii de control. Tot ce tine de HORECA trebuie sa se conformeze unor cerinte clare si categorice in functie de specificul fiecarei locatii, Trebuie sa se stie clar, ce ai voie sa faci intr-un fast food si ce nu, ce ai voie si este permis intr-un restaurant clasic si ce nu, ce ai voie si este permis intr-un restaurant cu specific, ce ai voie si ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru o sala de evenimente si ce ai voie sa faci intr-un restaurant de hotel. Nu putem sa mai dam autorizatii pe ochi frumosi sau cu scopul de a lua mita pe viitor. In prezent mai mult de 60% din locatiile HORECA trebuiesc reconfigurate si adaptate cerintelor de anul 2021. Legiaslatia din Romania este in urma cu cel putin 31 de ani. Cat dureaza acest lucru de facut? Daca este buna credinta planul se poate realiza chiar si in cateva saptamani consultand specialistii, lucratorii si tot ce angreneaza domeniul si evaluand cerintele.

  2. Centralizarea institutiilor de control
    ANSVSA, OPC si DSP pentru HORECA trebuie sa fuzioneze. De ce? Pentru ca aceste insitutii se contrazic intre ele. In cazul unui control nu este nevoie de 3 institutii ci de una singura care sa verifice. Aceste institutii trebuie sa vina doar la sesizari. O unitate care primeste autorizatia de functionare conform unui plan cerut de cei ce dau autorizatii sau avize nu are nevoie de controale periodice decat la sesizari. Scopul real al lipsei unui plan de afaceri din partea statului sunt abonamentul la spagi.
    Singurul control care trebuie sa se faca periodic este cel de la fisc si cel de la munca. Acest lucru este strans legat de punctul 1.
  3. Statul trebuie sa fie interesat exclusiv de incasarea banilor
    O sa spuneti multi ca nu este drept insa chiar asa este corect si bine. Statul trebuie sa aibe prioritate incasarea taxelor. Bune rele, mult putin trebuiesc incasate.
    Statul trebuie sa se intereseze de veniturile firmei careia ii da autorizatie, statul trebuie sa stie cati angajati are o societate comerciala, ce salarii primesc acei oameni si care este programul lor de munca. Cum se poate face acest lucru? Sisteme moderne de evidenta a banilor prin carduri si a angajatilor prin registe introduse intr-un soft si conectate la retea. Astfel functionarii verifica periodic activitatea acelei societati, stiu exact cati oameni pleaca si cati vin. In momentul in care pornesti la drum cu 4 angajati si pe parcursul unui an ramai fara unu atunci el dispare din evidenta si functionarul ITM va trebui sa verifice daca nu cunva cei 3 angajati ramasi muncesc ilegal si pentru cel de al 4-lea.
    Un antreprenor care are cheltuieli de investitii nu trebuie sa fie verificat decat intr-o forma discreta. Daca un afacerist HORECA are tot timpul cheltuieli el plateste taxe in mod indirect pentru fiecare investie facuta.
    Centralizarea inspectoratului teritorial de munca este necesara. fiecare inspectorat trebuie organizat si fiecarui functionar sau inspector de constrol trebuie sa i se atribuie o zona de control de care raspunde. Astfel controlul asupra muncii la negru va fi aproape total. Inspectorul de control trebuie sa stie tot ce misca din punct de vedere al muncii in zona de care raspunde si unde are misiunea de a veghea la respectarea legii muncii. S-au invatat toti sa stea si sa doarma in birouri si sa fie complici cu unii antreprenori la evaziune fiscala si munca la negru. Cel putin 400.000 de angajati lucreaza minim 240 de ore pe luna cu salariul minim pe contract! Acest lucru se desfasoara cu complicitatea autoritatilor de control.

  4. Pontajul de munca
    Orice societate comerciala din domeniul HORECA cu angajati trebuie sa aibe un pontaj de munca in care fiecare angajat se semneaza la ora de intrare si la ora de iesire. Programul legal de munca trebuie sa se sincronizeze cu programul angajatilor si cu programul unitatii. La un program de 16 ore pe zi ai nevoie de 2 angajati pe un post la 8 ore care sa acopere orele, asta inseamna 4 semnaturi pe zi pe pontaj. Doua la intrare doua la iesire.
    Pontajul de munca este cel mai importat act dintr-un camp de munca. Acolo este practic radiografia intregii activitati a locatiei, ce oameni lucreaza si cine raspunde de activitatea lor. Pentru acest lucru fiecare locatie trebuie sa aiba o oraganigrama dupa care va functiona. Organigrama se stabileste in functie de specificul locatiei, de numarul de locuri, de tipul produselor pe care le ofera, de programul de functionare si de cat de solicitant este acel loc de munca. Este simplu! Daca ai o autoservire si ai in meniu preparate lichide, gratar, garnituri, salate si desert, pentru fiecare linie daca nu lucrezi cu semipreparate pe care doar le incalzesti, iti trebuie un angajat la care se adauga casierul, omul de la vase si responsabilul de curatenie. Toate datele sunt trecrute intr-o organigrama dupa care functioneaza o unitate de alimentatie publica. Organigrama este un lucru asumat! Restaurantele nu mai pot lucra cu 2 oameni pe tura 2 ospatari si program de 2 zile cu 2. In urmatoarea perioada va fi neproductiv.
    Deasemenea sunt angajati trecuti cu 2 ore, 4 ore si care presteaza munca de 16 ore. O fisa de pontaj care nu este o condica ar reglementa acest lucru si ar elimina abuzurile.
    Restaurantele trebuie sa se alinieze unei oranduiri occidentale si aici intervine educatia. Romania tara membra a Uniunii Europene are restaurante cu program de 16 ore pe zi. Este absurd in conditiile in care pentru orasele mari in timpul saptamanii dupa pranz si pana aproape spre inchidere este un timp mort in care nu intra mai nimeni in restaurant dar becurile stau aprinse, plitele din bucatarie de asemenea, hota functioneaza, televizorul si multe alte utilitati. Restaurantele pot avea program de seara incepand cu ora 16:00-17:00 iar restaurantele de tip autoservire, fast food, gogoserii program de dimineata de la 8:00 pana la ora 18:00 cel tarziu 19:00. In acest fel toate categoriile de clienti poti fi satisfacute. Situatia conjuncturala in care ne aflam in prezent acolo va impinge intreg sectorul. Se plang antreprenorii ca nu au vanzari, pai nu au pentru ca nu s-au orientat catre client si specificul lui si au vandut orice ca sa faca bani. Nu se poate continua pe acelasi principiu in care fiecare vinde orice in locatia lui ca sa faca bani. In tarile civilizate exista o ordine in acest sens, fiecare vinde un anumit specific prin care se face remarcat si fiecare este diferit in meniu si abordare. Ne-am invatat sa vindem toti ce vinde si vecinul. Clientii se vor imparti automat.
    Nu este o rusine sau o paguba sa ai restasurantul inchis o zi pe saptamana macar. In tarile civilizate restaurantele se inchid cel putin odata pe saptamana, exceptie domeniul hotelier dar ideea este ca oamenii stau acasa sa se ohihneasca si muncesc 8 ore. In Romania un restaurant functioneaza 16 ore pe zi 365 zile pe an in conditiile in care numai in jumatate din program program are incasari. Reconfigurarea programului de functionare poate fi un real castig atat pe planul cu legalitatea muncii cat si pe partea cu eficienta in servicii. Un muncitor odihnit va fi mai eficient la serviciu.


  5. Salariile oferite doar pe card
    Toti amgajatii trebuie sa isi primeasca salariile integral pe card. Niciun ban nu trebuie primit cash. Astfel se vor plati taxe si impozite pentru ca orice tranzactie financiara este verificata de stat. Statul trebuie sa stie cati bani intra in contul fiecarui cetatean si de unde intra. fiecare bonificatie trebuie trecuta pe card si inregistrata. Domeniul HORECA nu beneficiaza de sporuri de conditii grele de munca, pensia este strict pe contributivitate, orice venit inregistrat contribuie la marirea puncturlui de pensie. Pe salariul minim pe economie si la modul cum se lucreaza la program de 15 zile pe luna cate 16 ore pe zi insumand 240 ore pe luna cel putin, jumatate din drepturi de pensie dispar. Pentru ca salariul trecut pe contract este cel valabil pentru 8 ore nu pentru 16 si de cele mai multe ori este salariul minim pe economie. La un astfel de salar pensia ajunge la un maxim de 1200 de lei. Daca ai stagiu de cotizare complet ai o sansa sa obtii 1 punct de pensie si sa ajungi la putin peste 1440lei pensie cat este acum. Nu mai asteptati ca vitregiile timpului sa va indrepte spre acest lucru caci v-a fi tarziu!

  6. Dublul standard
    Hotelul de 5 stele si restaurantul de 2 stele ambele facand parte din acelasi complex trebuie sa inceteze sa mai existe. Statul pierde foarte multi bani prin aceasta interpretare a legii. In acest caz preturile unui restaurant de 2 stele nu va fi niciodata cel real ci va fi cel de 5 stele dar cu servicii si mancare de 2 stele. Astfel se fac investitii minime dar bani pe masura. Din pacate nu exista in randul populatiei o educatie in acest sens si astfel multi clienti sunt pacaliti. este indamisibil ca in anul 2021 sa mergi la o pensiune sau hotel de 5 stele si sa fii pus la masa unde nici macar o fata de masa sa nu ai, sa nu te serveasca presonal calificat si echipat corespunzator dar preturile sa se raporteze la 5 stele. toate restaurantele care apartin de complexul hotelier trebuie si este necesar sa se raporteze la conditiile de calificare turistica pe care hotelul le are.
    Statul poate face bonificatii de reducere de taxe pentru cei ce fac investitii. Este important ca un antreprenor sa aiba cheltuieli si sa faca investitii, in tarile civilizate locatiile sunt urmarite in acest sens si le sunt verificate conturile. Daca trece o perioada de timp si nu ai investitii atunci vin sa te verifice. Atata timp cat faci investitii esti prietenul lor. La noi patronii fac cheltuieli personale cu banii din incasari si nu controleaza nimeni acest lucru care este ilegal.
    Pentru acest lucru este necesara evaluarea complexului si stabilirea criteriilor in functie de serviciile oferite. Este un furt din buzunarul clientului nestiutor care plateste un serviciu de 5 stele si de fapt i se aplica un serviciu de 2. Ca idee generala in Romania un hotel de 5 stele nu este cotat la acelasi nivel cu un hotel de 5 stele din Franta. Deci mai taiati din stele!

Statul prin organismele lui trebuie sa se puna in miscare si sa actioneze iar antreprenorii sa incerce sa se reconfigureze pe piata. Romania nu mai pote sustine turismul prin vouchere de vacanta ci prin calitatea serviciilor si puterea de cumparare. S-au invatat multi sa traiasca si sa isi mentina afacerile, in care nu au investit nimic de zeci de ani, de pe urma voucherelor de vacanta date catre lucratorii din sistemul bugetar. Acest lucru s-a dovedit a fi nociv si multi antreprenori s-au bazat pe aceste beneficii. Iata ca aceasta criza a scos la iveala incapacitatea multora de a gasi solutii, lucru care ne spune ca de fapt au facut afaceri la ponturi. Lasa ca ne descurcam noi.

Up Voucher de vacanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *