Diabetul boala care ucide prin alimente

DISTRIBUIȚI

Rahatul din comert este una din otravurile alimentare care se gaseste pe piata

Este nevoie de 2 ore fara efort pentru a prepara acest dulce de bucatarie in casa si este mult mai ieftin fata de cel din comert si deasemenea o varianta mai sanatoasa. De ce sa il cumparam?

Cu 6.15 lei cumperi 500g cu 317 calorii la 100g produs. Procedura este simpla, se amesteca zaharul cu apa apoi amidonul si se pune la fiert, cand s-a ingrosat se adauga sucul de portocale si spre sfarsit zeama de lamaie. Se poate folosi si colorant alimentar sau in loc de suc si apa puteti face un ceai mai concentrat de fructe de padure. Produsul se pune intr-un vas de preferinta patrat tapetat cu o folie si putin zahar pudra amestecat cu amidon. Se acopera cu acelasi zahar pudra cu amidon si folie  si se da la rece 90 minute sau mai mult pana se intareste apoi se taie si se pudreaza. Cantitatea este aproximativ pentru 1kg produs si are un cost actual de 5.03lei

Produsul din comert contine extra glucoza pe langa amidonul care este tot glucoza.

Consumul frecvent  de astfel de produse care te omoara incet si sigur pot produce boli cornice cum este diabetul.

Cand glicemia este mai mare de 125mg su ai un HbA1C adica hemoglobina glicata mai mare de 6.5 inseamna ca ai diabet de tip 2. Pentru a ajunge aici ai nevoie de niveluri de glucoza in sange mai mari in mod constant. Glucoza stationeaza in sange mai mult timp si se lipeste de hemoglobina.  Excesul de glucoza este preluat de insulina. Insulina este produsa de pancreas. Cand pancreasul nu mai produse suficienta insulina asta inseamna ca glucoza ramane netransportata si se lipeste de hemoglobina precum un graffiti.

Celulele beta sunt cele responsabile pentru producerea de insulina. Cand celulele sunt functionale la capacitate maxima nivelul de glucoza se normalizeaza in mod rapid si nu are timp sa se lipeasca de hemoglobina.
Glucoza se canalizeaza in tesutul muscular.

Pentru a elimina 100g glucoza este nevoie de 1 ora de mers pe jos cu viteza de 6.21 km pe ora sau mai multe minute cu o viteza mai mica ori 35-40 minute de alergare. Atunci cand devii sedentar muschii raman neantrenati  si devin din ce in ce mai putini sensibili la insulina. Din cauza sedentarismului imbinat cu consumul de mancaruri procesate, dulciuri si sucuri cu continut de zahar si nu numai  ficatul se incarca cu grasime Pentru ca excesul de glucoza se transforma in grasime tot ce este in exces si organismul nu poate absorbi in structurile sale se transforma in grasime. Astfel apare steatoza hepatica!

Cu cat ficatul este mai plin de grasime cu atat devine rezistent la efectul insulinei adica insulina hepatica. Pentru fiecare din aceste efecte din muschi si ficat, pancreasul trebuie sa produca mai multa insulina in mod fortat.  In acest fel dupa un consum de carbohidrati, zaharul este un carbohidrat si amidonul care este transformat in glucoza deasemenea, pancreasul de la un nivel de 12 unitati de insulina la 30-70 de unitati. Pe masura ce ne ingrasam nivelul de insulina dimineata pe stomacul gol creste de la 2 la 40 sau chiar mai mult.

La un consum constant, zilnic de paine, dulciuri, paste, orez, valorile de insulina sunt foarte mari. Glicemia nu exprima neaparat pericolul unui diabet ci nivelul de insulina. Astfel celulele beta se deterioreaza si atunci cand ajungi la diabet  50% din aceste celule sunt distruse.

De aici mereu am sustinut ca potentiatorii de gust si aroma din alimente determina pancreasul sa produca fortat mai multa insulina astfel principala afectiune cauzata de consumul de fast food si produse procesate de tip junc food este diabetul. Caloriile goale produc mereu foame si consumand in nestire astfel de alimente supunem functiile organismului la activitati fortate. Dupa fiecare masa se produc valori immense de insulina.

Cand ti se spune ca ai inceput de diabet esti pe marginea prapastiei si singura solutie este regimul alimentar. Celulele pancreatice nu se vor mai regenera si diabetul nu se poate trata ci doar se poate intretine. Managementul diabetului se face impreuna cu medicul nu de capul nimanui. Pana sa ajungeti acolo evitati tot ce se vantura prin comert si intoarceti-va la autenticitate adica la gatitul si preparatul dulciurilor in casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *