10 idei de combinatii pentru carnea unui burger

DISTRIBUIȚI

Cine a fost inventatorul hamburgerului?

Exista 2 variante Hamburger Charlie Nagreen cel cu chiftele invelite in paine din Wisconsin sau fratii Menches cu sandvisurile burger din New York idea este ca controversa cu privire la autorul  American National Sandwich nu a fost elucidate.

Cu toate acestea, la sfarsitul seculului al XIX-lea inceputul secolului XX au aparut o multime de presupusi inventatori ai acestui preparat.

Fletcher Dave sustine ca a facut pentru prima data in anii 1880 la un pranz intr-un butic din orasul Athens din statul e Texas, unde a servit chiftele de carne tocata de vita intre doua felii de paine de casa. De acolo inventia sa de hamburger a primit prima expunere nationala pe scara larga la targul mondial din 1904 din St. Luis din Missouri. Legislativul Texas a desemnat Orasul Athens drept “Casa originala a hamburgerului”.

Aproximativ in aceeasi perioada cand Dave ar fi inventat hamburgerul  Charlie Nagreen in varsta de 15 ani, a inceput sa vanda un produs similar in targul din Outagamie anul 1885 Seymour statul Wisconsin. Orasul Seymour ramane inca ferm in fata revendicarii, ridicand chiar si o statuie de 3.5m a lui Charlie cu un hamburger in mana.

In timp ce micul antreprenor Charlie era ocupat sa vanda chiftele Frank si Charles Menches au devenit pionieri in carne tocata de vita. Legenda spune ca cei doi concesionari de buticuri de targ in New York au ramas fara sandvisul lor standard de carnati si au inceput sa vanda chiftele din carne de vita intre doua bucati de paine numindu-le hamburger dupa primul oras unde au inceput sa vanda Hamburg provincia Erie statul New York.

O alta traditie folclorica ii atribuie inventia hamburgerului lui Oscar weber Billy din Tusla in 1891. Desi exista putine documente care sa ateste acest lucru guvernatorul Oklahoma a proclamat in 12 Aprilie 1995 orasul Tusla locul de nastere al hamburgerului.

Luis Lassen fondatorul Luis Lunch in New Haven statul Connecticut ar fi vandut primul hamburger in anul 1900 din micul sau vagon de street food. O bucata de chiftea din carne tocata prajita pe gratar pe o felie de paine.

Ceea ce a inceput ca o banala chiftea, fara inspiratie este acum un simbol delicious si incontestabil  al prosperitatii americane. S-ar putea sa nu stim niciodata daca adevaratul creator a fost unul dintre cei mentionati dar aceste mistere nerezolvate au stabilit o icoana globala satisfacatoare pentru acest produs distribuit si consumat in lumea intreaga.

10 idei de combinatii pentru carnea de burger

In principiu un burger trebuie sa aiba carne si grasime. Gramajul ideal este cel de 200g dintre care 20% grasime. Combinatii se pot face incepand de la pulpa de vita amestecata cu seu pana la antricot, piept de vita, ceafa de vita combinat cu carne de pe coaste. Povestea cu carne black angus eu o consider o telenovela si o pastrez pentru mine.

Inainte sa va dau  cele 10 combinatii pentru carne iata 6 sfaturi minimale pentru un burger reusit: cum trebuie gatit el gasiti aici.

  1. Chifla este unul dintre cele mai importante lucruri. Degeaba ai cea mai buna carne daca chifla ta nu este buna. Nimic nu se compara cu painea facuta de tine.
  2. Prajeste chifla taiata pe jumatate pe gratar intre 30 si 60 secunde pentru a forma o crust ace impiedica absortia de sosuri.
  3. Nu condimenta excesiv carnea pentru a nu inbausi gustul.
  4. Nu exagera cu garnitura. Chiar daca burgerul este mare, nu trebuie sa faca concurenta cu garnitura.
  5. Ordinea conteaza! Asezati salata si ceapa cel mai aproape de paine si feliile de rosii cu sosurile aproape de carne. 



    Exista multe alte combinatii interesante ideea este ca un burger are o valoare calorica mare. Fiti prudenti cand consumati acest preparat pentru ca alimentatia bazata pe tocatura nu este benefica organismului iar topingurile sunt si ele adevarate bombe calorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *