Ce ai de castigat atunci cand angajezi un profesionist chiar daca el costa?

DISTRIBUIȚI

De multe ori am auzit cu totii zicerea, “daca tu crezi ca un profesionist este scump e din cauza ca nu stii cat te costa la sfarsit un incompetent”. Adevarul cam aceste este. Ce este si cum lucreaza de fapt un profesionist?

Un profesionist nu vine sa ceara bani din prima. Nu pune banii inaintea muncii sale. Pentru el banii sunt rezultatul muncii. El vine sta de vorba cu tine, vrea sa stie planul tau, te asculta. Apoi intra in locatia ta si arunca o privire de ansamblu, eventual plateste un produs ca sa vada ce servicii primeste sau urmareste folosindu-si orientarea cum se desfasoara activitatea. Daca i se pare interesant accepta provocarea pe termen scurt pentru a face o evaluare. Timpul de evaluare poate fi de 2 zile, 5 zile, 10 zile. Dupa aceasta perioada iti spune si ce crede.

Un profesionist nu iti va spune niciodata ce vreti tu sa auzi sau ceea ce iti place sa auzi. El isi da seama ce este bine si ce este rau si daca vrea sa lucreze pentru tine, interesul lui este sa iti fie bine , sa ai incredere, si sa iti mearga afacerea. Dupa ce se consuma evaluarea si ambele parti sunt multumite iti spune si pretul muncii sale. Aici sunt 3 variante:

  1. fie cadeti de acord negociind si astfel ai sansa buna sa evoluezi in bine
  2. fie sa ti se para prea scump si sa crezi ca nu iti permiti sa tii un astfel de om si sa te intorci la starea pe care o aveai inainte
  3. in acest mod vei cauta la nesfarsit un profesionist adevarat

Profesionistul isi respecta munca, propria persoana, imaginea, locul de munca, si activitatea pe care o presteaza.

Profesionistul isi asuma anumite riscuri dar nu se compromite niciodata.

Profesionistul triseaza de multe ori in scop constructiv. Fenteaza proceduri si adapteaza sisteme de lucru in conditiile in care se afla fara a produce riscuri pentru consumatori.

Profesionistul vine cu idei noi, solutii, evalueaza produsele si urmareste mersul lor la vanzare. Ia decizii aparent paguboase pe termen scurt insa in perspectiva pot fi eficiente, reducand costuri.

Profesionistul nu se vinde cu totul. De multe ori cand ai profitat de omul cheie te-ai trezit in gaura si cu cei din jur care nu prea stiu ce au de facut. Secretul succesului lui nu il va dezvalui decat atunci cand nu mai are nevoie de el.

Un profesionist nu vinde iluzii. El stie intr-o mare masura ce merge si ce nu si nu va accepta niciodata sa isi asume lucruri in care el nu crede.

Un profesionist se inconjoara de oameni mai buni ca el , de la care are ce invata, pentru ca el invata mereu si impartaseste idei.

Un profesionist isi respecta programul si angajamenteleluate. nu abandoneazaatunci cand apar dificultati. Daca i s epare ca nu se merita de la inceput spune un NU categoric.

In calitate de antreprenor NU se merita sa te incurci cu oameni care fac treaba dupa ureche, nu iti inteleg mesajul,si nu iti urmaresc interesul pentru ca tu la randul tau sa le rasplatesti munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *