Ecuatia din care nu se vrea sa se cunoasca necunoscuta. Sper sa o indentificati voi in urmatoarele randuri.

DISTRIBUIȚI

Un articol de Dragos Patraru care pune degetul pe rana iar noi cei din industie stim cum sta treaba si ca este adevarat tot ce este scris aici. Starea natiei noastre este evidentiata in urmatoarele randuri! Pe Dragos il puteti urmari pe siteul oficial stareanatiei.ro si pe Youtube

“Hopa, stați, că au ieșit mall-urile la atac. Cu presiuni pe guvern, tati. Presiuni de-alea frumoase, de capitaliști nehaliți, pentru care oamenii sunt unități și profitul este singurul care contează.

În fapt, acum, niște băieți în foame de bani, care au rămas fără spații de comisionat, fără șpăgi babane și așa mai departe. E, aici merge o anchetă frumoasă, lucrăm noi la ceva despre ce se întâmplă de fapt cu spațiile astea din mall-uri. Dar să revin la presiunile făcute de cei care au distrus zeci, sute de mii de afaceri mici, de cartier, care legau comunități: proprietarii de mall-uri.

Ia, luați o batistă alături și citiți aici, comunicat dat de mall-urile sufletului:

”Măsurile de suspendare a activităților de comercializare din cadrul centrelor comerciale afectează aproximativ 3,7 milioane de metri pătrați de spațiu construit din România, potrivit estimărilor CBRE. „Numai la nivelul încasărilor, aceste măsuri au atras deja pierderi de aproximativ 750 de milioane de euro pentru operatorii economici afectați. Pe plan social, estimăm că aproximativ 89.000 de angajați sunt afectați direct sau indirect având contractele de muncă suspendate. Numărul total al persoanelor afectate este însă mult mai mare având în vedere că au fost impactate toate celelalte activități aferente operațiunilor comercianților afectați, de la producție, distribuție, operațiuni auxiliare, furnizori, contractori, finanțatori etc”, explică Luiza Moraru, Head of Property Management, CEE, CBRE. Reprezentanții CBRE și ai celor opt proprietari de centre comerciale care au semnat scrisoarea deschisă adresată Guvernului României atrag atenția că există un risc real ca unele afaceri să nu se mai poată redresa financiar ca urmare a acestei situații, ceea ce va atrage consecința ca un mare număr de oameni vor fi în cele din urmă concediați. (sursa: profit.ro)”

Gata, ați plâns?
După cum vedeți, acei metri pătrați construiți sunt puși pe primul loc. Apoi, pierderile. Abia apoi e vorba despre oameni. Pentru că asta e o afacere în care oamenii sunt pe ultimul loc. De fapt, niște sclavi

Vreți să vorbim despre cum au distrus mall-urile mii, zeci de mii de magazine de cartier, mai mici și mai mari, care hrăneau două, trei, cinci, zece familii și care acum au dispărut? Nu e nimeni pe străzi în orașe, toată lumea e la mall!
Vreți să discutăm despre cum încurajează aceste mall-uri consumul cu orice preț, stilul de viață nesănătos, comportamentul de turmă și falsele valori – date de țoalele făcute de copii exploatați în țările nedezvoltate și vândute apoi prin aplicarea unei etichete care duce prețul de la un euro la 99?
Vreți să discutăm despre falsa impresie că ai de ales între lucruri bune și lucruri rele pentru tine, odată intrat în mall?

Sau poate vreți să vorbim despre salariile mizerabile pe care le oferă comercianții din mall-uri, pentru că după ce plătesc chirii exorbitante și tot felul de taxe și de șpăgi mascate, nu mai au ce împărți cu angajații?

N-ar fi rău să facem acum aceste discuții, în societate. Pentru că mall-urile sunt acele construcții care au făcut mult mai mult rău decât bine. Există studii serioase în acest sens. Și poate e util să discutăm dacă nu cumva ar trebui închise definitiv, dat fiind că vom fi nevoiți să conviețuim cu acest virus, iar mall-ul nu are profit dacă oamenii nu colcăie ca șobolanii printre rafturi, lipiți unii de alții. Îmi spunea cineva că a văzut coadă la Unirii, la magazinele de haine care au deschis pentru că aveau intrare separată, din exterior. Da, atât de mult i-au alienat mall-urile pe oameni.

Și-apoi, ce trebuie să priceapă acești proprietari de cutii uriașe de conserve, în care ne-au educat să intrăm și să consumăm cât mai mult ca să ne simțim bine în pielea noastră, valoroși, este că pierderile lor nu îi privesc decât pe ei. Economia este abordată, la nivel mondial, greșit. Iar asta din cauza demenților care pun profitul mai presus de oameni și de viețile lor, din anii 70 încoace. De când băieți precum Friedman și Hajek au luat chiar un Nobel pentru cretina idee că dacă lăsăm piețele în pace, nesupravegheate, nereglementate, ele se vor regla singure și bogăția de la vârf se va revărsa peste toți și va ajunge și la cei mai săraci. Rezultatul îl vedem azi, după 50 de ani: deși în lume se moare mai mult de obezitate, decât de sărăcie extremă, bogații sunt și mai bogați, iar inegalitățile se măresc în fiecare zi, peste jumătate din populația globului câștigând zilnic doar cât să-și permită să vină la muncă și a doua zi.

Oameni buni, e o prostie asta cu ”repornirea economiei”! E vorba strict de repornirea profitului. Dacă repornirea economiei înseamnă pierderi de vieți omenești, vieți care ar putea fi salvate dacă mai ținem dracului închise unele activități, până când vom avea un tratament, atunci se pune întrebarea: care este scopul economiei, dacă nu bunăstarea oamenilor? Profitul pe care-l plâng mall-urile? Mă scuzați, dar mă doare la spate de profitul unor mall-uri, care sunt astfel concepute încât să creeze dependență și să-i transforme pe oameni în adevărați zombie care merg printre rafturi și mormăie: să consumăm, să consumăm, să consumăm…

Deci, mall-urile, mai ușor cu presiunile, da? Ciocul mic și joc de glezne. Numărați banii pe care i-ați făcut deja! Vă pup pe profiturile alea mari”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *