Cum sa faci un aluat de paste

DISTRIBUIȚI

Aluat de paste cu oua intregi

Proces tehnologic

Operatii pregatiroare

Faina se cerne.
Ouale se spala si se dezinfecteaza iar acolo unde se folosesc doar galbenusurile se separa.
In cazul celorlalte ingrediente se curata se spala si se face dozarea conform gramajului.

Tehnica prepararii

Pe o planseta sau intr-un vas larg de tip wok puneti faina de preferat prin cernere si faceti un loc in mijloc. Adaugati in acel loc ouale uleiul si sarea.

Gradual din centru spre exterior incorporati faina pana se formeaza aluatul. Daca este nevoie adaugati putina apa. Framantati 25 minute apoi lasati sa se odihneasca 40 minute. Taiati alutatul in 6 si apoi intindeti fie manual fie la masina de paste. Cand ati ajuns la forma si dimensiunea dorita puteti sail taiati in dimensiunile si formele dorite.

In urmatoarele randuri voi prezenta reteta cu galbenusuri si diferite combinatii de paste cu alte ingrediente.

Aluat de paste cu galbenusuri

Paste cu ierburi aromate

Pentru ierburile si ingredientele dezhidratate/uscate impartiti cantitatea din reteta la 3!

Aluat de paste cu usturoi

Aluat de paste cu ardei rosu iute

Aluat de paste cu suc de sfecla

Aluat de paste cu aroma de rosii

Aluat de paste cu sofran

Aluat de paste cu ciuperci dezhidratate

Aluat de paste cu spanac

Spanacul partea frunzoasa se fierbe 5 minute in apa cu sare apoi se scurge si se clateste cu apa rece. Se toaca marunt se poate da la blender si se incorporeaza in aluat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *