Aluat de paste cu oua intregi
Proces tehnologic
Operatii pregatiroare
Faina se cerne.
Ouale se spala si se dezinfecteaza iar acolo unde se folosesc doar galbenusurile se separa.
In cazul celorlalte ingrediente se curata se spala si se face dozarea conform gramajului.
Tehnica prepararii

Pe o planseta sau intr-un vas larg de tip wok puneti faina de preferat prin cernere si faceti un loc in mijloc. Adaugati in acel loc ouale uleiul si sarea.

Gradual din centru spre exterior incorporati faina pana se formeaza aluatul. Daca este nevoie adaugati putina apa. Framantati 25 minute apoi lasati sa se odihneasca 40 minute. Taiati alutatul in 6 si apoi intindeti fie manual fie la masina de paste. Cand ati ajuns la forma si dimensiunea dorita puteti sail taiati in dimensiunile si formele dorite.

In urmatoarele randuri voi prezenta reteta cu galbenusuri si diferite combinatii de paste cu alte ingrediente.
Aluat de paste cu galbenusuri
Paste cu ierburi aromate
Pentru ierburile si ingredientele dezhidratate/uscate impartiti cantitatea din reteta la 3!
Aluat de paste cu usturoi
Aluat de paste cu ardei rosu iute
Aluat de paste cu suc de sfecla
Aluat de paste cu aroma de rosii
Aluat de paste cu sofran
Aluat de paste cu ciuperci dezhidratate
Aluat de paste cu spanac
Spanacul partea frunzoasa se fierbe 5 minute in apa cu sare apoi se scurge si se clateste cu apa rece. Se toaca marunt se poate da la blender si se incorporeaza in aluat.