Procentajul de food-cost

DISTRIBUIȚI

Procentajul de food cost este determinat de impartirea costurilor pe materie prima la pretul din lista meniu. In acest fel afli in procente care sunt chentuielile tale.

Pretul de achizitie este 6.5 si pretul din meniu 18.57

6.5 : 18.57 = 0.35 care inseamna 35% food cost

Stabilirea pretului raportat la food costul dorit se face impartitnd pretul de achizitie la food costul dorit .

Pretul de achizitie este de 6.5 lei  food cost dorit de 35%

6.5 : 0.35 = 18.57 pretul la vanzare

Ca sa afli food costul de achizitie al unui peparat inmultesti procentul de food cost cu pretul din meniu.

Pretul din meniu este de 18.57 si procentul food cost este de 35%

18.57 x 0.35 = 6.5 pretul de achizitie

Sa facem un mic calcul pentru a vedea cum functioneaza

10 portii de fasole verde sote care costa la achizitie 28.37lei, la vanzare pentru un food cost de 35% va fi 81lei

Toate aceste date pot fi introduse in Excel cu foarte mare usurinta. Si daca iti dai silinta poti sa iti gestionezi singur afacerea ta.

Mai departe

2 comentarii la „Procentajul de food-cost”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *