Mâncărurile reci

DISTRIBUIȚI

Prezentarea mâncărurilor reci

▪ Nu puneți niciodată ingrediente sau mâncăruri în vitrină cu mai puțin de 15 minute înainte de a le servi.

▪ Verificați temperatura din vitrină (pe afișaj):

– Trebuie să fie mai mică de 7°C

– Dacă sunt 7°C sau mai mult: spuneți-i bucătarului șef și nu puneți nimic în vitrină pentru moment.

▪ Plasați recipientele gastronorm conform unei scheme fixe.

▪ Țineți capacele închise până începe servirea.

▪ Serviți întotdeauna cu ustensile curate (și lăsați-le în mâncare).

▪ Umpleți recipientele din nou fără a adăuga resturi peste produsul nou (și invers).

▪ De fiecare dată când umpleți recipientele verificați temperatura:

– Trebuie să fie mai mică de 7°C.

– Dacă sunt 7°C sau mai mult: spuneți-i bucătarului șef și nu

puneți nimic în vitrină pentru moment.

▪ După servire acoperiți toate resturile cu folie, aplicați etichete și puneți totul la frigider.

▪ Aruncați resturile care au fost deja refolosite.

Mâncărurile reci la un bufet

▪ Nu puneți niciodată ingredientele în vitrină cu mai puțin de 15 minute înainte de de a le servi.

▪ Puneți plăci eutectice sub toate mâncărurile.

– Puteți pune crustaceele și moluștele direct pe gheață.▪ Puneți recipientele gastronorm conform unei scheme fixe.

– Nu adăugați decorațiuni suplimentare între felurile de mâncare.

▪ Lăsați capacul pus pe recipientul gastronorm până când începe servirea.

▪ Întotdeauna aveți grijă ca ustensilele să fie curate (verificați vizual și înlocuiți-le frecvent).

▪ Umpleți recipientele din nou fără a adăuga resturi peste produsul nou (și invers).

– Este de preferat să nu mai umpleți recipientele la sfârșitul servirii. Dacă un client mai dorește ceva, el va fi servit personal (cu o porție pe care o luați din bucătărie).

▪ Aruncați resturile imediat după încheierea servirii.

Mai departe

Un comentariu la „Mâncărurile reci”

  1. Pingback: Depozitarea – Bucatari Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *