Despre producătorii locali.

DISTRIBUIȚI

Nevoia unei platforme naționale care să sprijine mici producători, era o necesitate într-o țară în care a lăsat absolut totul la voia întâmplării. Noi, echipa site-ului Bucatari Romania, am decis să venim in sprijinul unei astfel de platforme prin a redirectiona din traficul site-ului către ea. Astăzi vom vorbi cu Romeo Duțu, proprietarul unei astfel de platforme online care pune la dispozitie gratuit un site pentru publicarea anunțurilor micilor fermieri și agricultori. Vă voi ruga, sa ne spuneți cateva lucruri despre platforma produsenatural.ro , cum v-a venit ideea, de la ce a plecat această inițiativă si cum vedeti situatia din România.

În acesti 30 de ani de după Revoluție producatorul român a fost din ce în ce mai marginalizat și împins spre limita existenței sau chiar spre dispariție.
Supermarketurile aparute în România au comercializat în mare parte produse aduse din import, din țara de origine supermarket în principal.
Cu toate că ambalajul a arătat mereu foarte atractiv din păcate la capitolul calitate nu ni s-a livrat ce este mai bun, abia recent au apărut reportaje în presă/tv care au semnalat public aceste derapaje. Am fost o piață de desfacere care a primit orice, fără comentarii.


Nevoia unei platforme la nivel național care să ajute mici producători,având avantajul expunerii în prim plan plus o reclamă abuzivă aceste produse au acaparat cumpărătorul român.
Din păcate cumpărătorului român i s-a deformat și mentalitatea, a ajuns să considere că toate produsele românești sunt proaste, fără să facă o selecție.
Sunt orășeni care după ce consumă suc/bulion din roșii de țară, vin cu plângeri că nu colorează ca cel din comerț… au uitat de gust, miros, calitate. Iar copii lor spun că nu suportă să consume ouă de țară, carne din pui de țară, lapte proaspăt de vacă, brânză de oi direct de la stână, etc.
De câțiva ani promovez pe toate căile consumul produsele românești deoarece este cel mai sănătos să consumi produse din pământul țării, de la sursă și pe de altă parte trebuie să ne ajutăm între noi, să susținem economia țării.
Acum câțiva ani după ce am întrebat un unchi de la țară care este situația cu agricultura și s-a plâns de faptul că s-a ajuns la sapă de lemn cu agricultura am cumpărat domeniul produsenatural.ro pentru că m-am gândit să-i fac un magazin online și acolo să-i promovez produsele și pe lângă el alți producători.

Din păcate a spus că este prea bătrân și acum nu mai are nici un entuziasm să se mai ocupe de agricultură ci se concentrează pe meserie iar copii lui sunt plecați la oraș.
Am tot văzut în decursul anilor prin supermarket cartofi din Belgia, usturoi din China, nuci din SUA, bulion din China în piață, și alte produse de import. Pe de altă parte știu că producătorii români rămân cu marfa, li se strică în hambar.
De când am intrat în starea de urgență, din cauza pandemiei generate de noul coronavirus (Covid-19), s-a putut observa cât este de important ca să nu mai depindem de produsele de import. Alimentele sunt produse de bază și este extrem de important să ne susținem producătorii locali. Ambiționat de evenimente am considerat că este o prioritate și am reluat proiectul pe care l-am lăsat în așteptare de câțiva ani dar de această dată să aduc un ajutor rapid pentru toți producătorii români serioși printr-o platformă simplu de utilizat unde să le ofer expunere complet gratuită.
Lucrez în domeniul IT, așa că, împreună cu partenerul meu, am lansat și dezvoltăm permanent această platformă dedicată producătorilor români.


Am primit multe aprecieri, pe de altă parte luptăm pe toate căile ca să ajungem direct la urechea producătorilor.
Pe viitor avem în vedere să realizăm și o hartă integrată în platformă cu toți cei listați.
Sper ca producătorii să aibă succes, să fie contactați de distribuitori, magazine, supermarketuri sau direct de consumatorul final și de bucătarii iscusiți care pot realiza bucate minunate doar utilizând produse direct de la sursă.

2 comentarii la „Despre producătorii locali.”

  1. E binevenita această platforma, dar sunt inscris din 2020, si pana acum nimeni n-a sunat nici din curiozitate, cel putin. Si este greu de lucrat cu cei care cumpără, stiu din proprie experiență, cu toate ca le spun va produc local si au produs in cateva ore de ka recoltare si un pret convenabil, prefera tot Metro sau Selgros sau numai stiu ce distribuitor care aduce marfa din Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.