Decongelarea

DISTRIBUIȚI

Există instrucțiuni privind dezghețarea pe ambalaj! Urmați-le întotdeauna. Nu sunt instrucțiuni? Atunci faceți după cum urmează:

Decongelarea în frigider (cu o zi înainte)

▪ Îndepărtați întotdeauna ambalajul.

▪ Puneți produsul într-un recipient gastronorm cu găuri.

▪ Puneți această placă într-un recipient gastronorm mai mare.

▪ Puneți în răcitor ”depozitare intermediară” (max. 7°C).

▪ După decongelare, scurgeți lichidul dezghețat (și nu îl folosiți niciodată în preparate etc.).

▪ Folosiți produsul decongelat imediat sau puneți-l într-un răcitor (max. 4 °C – max. 24H).

▪ Curățați și dezinfectați imediat materialele folosite (gastronorm, coșurile de gunoi, chiuveta de bucătărie).

Decongelarea în cuptorul cu microunde

Daca veti pune un aliment complet inghetat in cuptorul cu microunde si veti incerca dezghetarea lui veti distruge toate proprietatile gustative pe care in mod normal ar fi trebuit sa fie prezente dupa gatire. Deasemenea exista riscul de imbolnavire deoarece agresivitatea cuptorului cu microunde distruge structura alimentului destinat pentru consum.

▪ Decongelați în cuptorul cu microunde doar dacă produsul nu este suficient dezghețat sau dacă nu s-a dezghețat o cantitate suficientă de produs

▪ Puneți produsul într-o farfurie de plastic cu găuri.

▪ Acoperiți-l cu folie.

▪ Puneți farfuria pe un vas.

▪ Puneți-l în cuptorul cu microunde timp de cinci minute (pe pozițiade dezghețare).

▪ Lăsați produsul încă două minute.

▪ Mai întoarceți produsul dacă nu se dezgheață complet (dacă puteți).

▪ Mai lăsați-l la dezghețat încă cinci minute și apoi încă două minute.

– Repetați până produsul este complet dezghețat.

Evitati cat mai mult posibil acest tip de decongelare.

Decongelarea în apă rece de la robinet

▪ Decongelați doar în apă rece de la robinet dacă nu ați decongelat destul material în frigider.

▪ Este permisă doar pentru materiale ambalate în vid sau alte materiale ambalate ermetic. E bine sa evitati acest tip de decongelare.

▪ Niciodată nu congelați din nou un produs dezghețat sau parțial dezghețat (cu excepția dezghețării totale și preparării ulterioare).

Procedura de control

▪ În fiecare zi, când începe serviciul, se controlează temperatura spațiilor de răcire și frigiderelor

– Citiți temperatura de pe afișaj sau de pe termometrul fix.

– Înregistrarea se face prin scrierea inițialelor și a orei în căsuța corectă din formular.

– Dacă valoarea citită este mai mare decât valoarea țintă, măsurați temperatura cu termometrul sondă conform procedurii stabilite.

▪ Măsurați temperatura în fiecare săptămână, în ziua stabilită de planificarea muncii, după-amiaza, cu termometrul sondă urmând procedura stabilită

▪ Controlul riscului:

– Dacă la orice alt moment afișajul indică o temperatură mai ridicată (aproape de limita toleranței) și din acest motiv sunteți nesiguri cu privire controlul temperaturii, faceți măsurători suplimentare cu termometrul sondă.

Mai departe

5 comentarii la „Decongelarea”

  1. Pingback: Mâncărurile reci – Bucatari Romania

Lasă un răspuns la Mari Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *