Wellington cu porc

DISTRIBUIȚI

Salutare dragilor, pentru astăzi v-am pregatit o reteta cu carne e porc, destul de usoara la fel ca cea de data trecuta. Pentru azi am ales un Wellington de porc substituind reteta cu carnea de vită. Eu am pregatit aceasta rețetă cu cotlet de porc dezosat,muștar,vin,ciuperci si foietaj. Sa trecem la treabă. Pentru inceput vom porni cu foietajul franțuzesc, avem nevoie de:

  • 500 gr faină 0000
  • 1 linguriță de sare
  • 300 de ml de apa (poate fi si minerală)
  • 400 gr de unt cu grăsime 80%
  • o jumătate de linguriță de oțet

Făină se da prin sita într-un castron destul de înalt, după care se adauga sarea, untul si apa se încorporează in acelasi timp cu faina se adauga si otetul, adăugăm putina apa adăugăm și cateva cuburi de unt , după care vom tapeta masa cu putina faina si vom continua să frământăm întreg aluatul pana nu se va mai lipi de degete. Atunci stim sigur că untul sa incorporat in aluat. Punem aluatul intru castron si il dam la frigider.

1. Aluat din unt si faină

Pentru preparat avem nevoie de:

  • cotlet dezosat de porc
  • Muștar fin
  • Ciuperci
  • Usturoi

Pentru marinada:

  • vin alb 1 litru
  • Usturoi
  • Boabe de mustar
  • Zeama de la o jumate la lămâie
  • Piper boabe

Foarte important la această reteta e marinarea cărnii deoarece vreau sa iasa fragedă si usor de mestecat. Pentru asta eu am ales sa.marinez cotletul cu 12 ore inainte, l am pus de seara in frigider intr un vas înalt si am folosit la marinadă o sticlă de vin alb, usturoi, lămâie, boabe de muștar si boabe de piper. Am acoperit vasul cu folie alimentara si l-am lăsat în frigider pana la momentul gătiri.

După ce am băgat aluatul la frigider , scoatem carnea de la marinat, si o tapetam usor cu niste șervețele pentru a elimina excesul de lichid, după care intr o tigaie topim putin unt si adăugăm ulei deoarece untul se va arde si va deveni amar la temperaturi înalte. Cand e gata punem bucată de cotlet la foc mediu pe fiecare parte cate 5 minute, după care o dăm la cuptor pentru 12-15 minute in functie de grosimea ei la 130-150 de grade Celsius.

Cat timp avem carnea la cuptor pregătim pasta de ciuperci, iar pentru asta încingem in tigaie putin unt si tăiem ciupercile julien, le adaugam la foc mediu impreuna cu usturoiul. După vreo 10 minute vor fi gata, le punem în blender pentru a face o pastă foarte fină.

Scoatem aluatul de la frigider si începem să îl întindem cam cat consideram noi că ar fi îndeajuns ca sa cuprindă bucată de carne. Întindem pe suprafață aluatului pasta de ciuperci dupa care scoatem cotletul de la cuptor il lăsăm cateva minute sa odihnească dupa care cu ajutorul unei pensule de silicon il vom unge cu muștar si il vom aseza in mijlocul aluatului. Incepe sa il împaturim pe lungime dupa care pe lățime la final având grija sa fie sigiliată carnea in aluatul nostru.

Se bate un ou si se unge pe toata suprafata aluatului, după care da din nou la cuptor pentru 10 minute 130-150°. Se poate servi cu diferite garnituri dar eu va recomand cu o salata deoarece find carne de porc e un preparat destul de sățios si greu.

Pofta buna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *