Guvernul va prelungi masura platii somajului tehnic de catre stat.

DISTRIBUIȚI

Se pare ca plata somajului nu se va sista ...cel putin imediat asa cum incearca unii sa anunte in spatiul public. Guvernul va lua masuri de sprijinire a cetatenilor si antreprenorilor aflati in criza din cauza pandemiei. Este adevarat statul se misca precum melcul dar nu avem ce face. Din acest motiv dupa iesirea de sub restrictii trebuie sa fim atenti pe ca bani muncim si cum muncim si in ce conditii. Pe parcurs va voi da cateva idei .

"Foarte probabil vom prelungi masura somajului tehnic. Nu ne-am hotarat daca pentru doua saptamani, pana la inceputul lui iunie, sau pentru inca o luna, dar cu siguranta o vom prelungi, si zilele acestea, pana la sfarsitul saptamanii, o sa luam o decizie, functie si de setul de decizii primare care trebuie luate, si anume care sunt sectoarele despre care, conform evolutiei pandemiei si a deciziilor autoritatilor, estimam ca nu se va putea relua activitatea imediat.

Pe acestea vrem sa continuam sa le sprijinim, pentru ca nu au activitate si noi le cerem sa ramana inchise. (…). Deci asta este de fapt provocarea de baza, sa facem o lista cu cele care raman inchise inca o perioada, cel mai probabil cele care presupun public numeros - spectacole, activitati cu public, ceea ce sper sa nu insemne restaurante, pentru ca aici avem in vedere o masura tip distantare", a afirmat Violeta Alexandru.

In cadrul emisiunii Adevarul live actualul ministru al muncii a explicat aceasta situatie si masurile care se vor lua . De urmarit !

Lasă un răspuns