Chef Laurentiu Samoila

Chef Laurentiu Samoila

DISTRIBUIȚI

Ziua buna dragilor, pentru azi avem un interviu cu un chef care a trecut prin toate etapele bucătăriei chiar pana la emblematice stele Michelin care pe lângă faptul că le obții foarte greu de asemenea e destul de greu sa le si păstrezi. Sa începem cu începutul.

Salut!

Salutare la toata lumea,  numele meu este Laurentiu Samoila

Cum ti ai descoperit pasiunea pentru bucătărie?

Pasiunea pentru bucatarie am descoperit-o la o virsta foarte frageda, aveam injur de 8-9 ani cind mai tot timpul eram pe linga bunica si tatal meu, imi placea foarte mult sa-mi petrec timpul cu ei in bucatarie si sa-i ajut la pregatit.

De la ce varsta ai început să muncești in bucătărie? Ce experiente internationale ai?

Cind am inceput sa lucrez in bucatarie aveam in jur de 14 ani,ma lua tatal meu cu el pe timpul vacantei, in felul asta m-am indragostit si mai mult de bucatarie, am ramas cu amintiri frumoase , ma punea sa lucrez in sectia de salate sau in cofetarie cred ca-n cofetarie mi-a placut cel mai mult era o doamna in jur de 55 de ani ai spuneam Tanti Nuti care face si chiflele pentru tot service-ul asta ma fascinat cel mai mult, am invatat mult pentru ca in fiecare zi lucram in sectii diferite. Experienta Internationala am 24 de ani, am acumulat destula experienta, ma pot considera din punctul asta de vedere forte norocos, ca am avut sansa in viata sa lucrez cu bucatari de renume din Italia, Franta si U.K.

Ce ne-ai pregătit pentru azi?

Pentru voi, va dau o reteta simpla si foarte gustoasa,este ceva versatil si la indemina multora si este pe baza de peste (4 PERSOANE.)           
RUM BABA(SAVARINA)
* 300 g faina
* 10 g zahar
* 5 g sare
* 15 g drojdie proaspata
* 150 g oua(8)
* 120 g lapte
* 80 g unt* Sirop
* 1 litre apa
* 500 g zahar
* 1 portocala
* 1 baton vanilie
* 3 stelute anason
* 1 bat scortisoara
* Rom dupa gust*  Crema Chantilly 
* 150 g smintia
* 140 g zahar
* 1 baton vanilie


Ce părere ai despre industria HORECA din România,  ce ai schimba tu sau care crezi ca e faptul pentru care mare parte din bucatari din Romania, parasesc țara?

WOW…. Asta este un subiect „delikat 🙂 „, am sa incep desi nu mi-am facut multi prieteni si sint Judecat de multi din cauza temperamentului meu dar asta este adevarul: Ho_Re_Ca este condusa de o mina de oameni care din pacate nu-si vad decit interesele proprii se promoveza si isi dau titluri intre ei in loc sa faca scoli de formare PROFESIONALA gratuite, sa ajute generatia tinara, pe de alta parte mai contribue si publicul larg  consumator care din pacate sa gasim cuvintul corect este “needucat” din punct de vedere gastronomic, majoritatea restaurantelor sau bistro-urilor practica in proportie de 80% acelasi meniu ceea ce face ca majoritatea bucatarilor tineri sa plece in Occident pentru 3 motive salariu de mizerie,orele de lucru si meniu. De schimbat ar trebui schimbat tot sistemul dar din pacate o singura persoana nu poate face asta, ce trebuie facut in primul rind este nevoie de o ASOCIATIE care sa protejeze BUCATARII, sa-i sustina si sa le apere drepturile, din pacate la noi nu exista asa ceva, in al 2 lea rind trebuiesc schimbate mentalitatile patronilor pentru ca generatia noua nu vor sa gateasca mici,ceafa si ciorbe, de aceea multi pleaca din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *