Chef Red

DISTRIBUIȚI

Salut, astazi il avem drept gazda pe un bucatar pe care l-am cunoscut cu ceva vreme in urma. Am avut placerea de a lucra impreuna pentru o perioada de timp, la un local din Constanta el fiind bucatarul sef al respectivului local. Un bucatar foarte amibitios, atent la gusturi si detalii si foarte atent la ce se intampla in jurul lui. Il voi lasa pe el mai departe sa se prezinte, si sa ne delecteze cu o reteta din carnetelu sau magic .

Eu: Salut, cum te numesti?

El: Salut, numele meu este Andrei , colegii si prietenii imi spun Red.

Eu: De cand ai descoperit aceasta pasiune, de cand ti-ai dat seama ca locul tau e in bucatarie?

El: Activez de la varsta de 15 ani in acest domeniu pana in prezent am acumulat 8 ani de experienta (pizzer,brutar,bucatar,manager foodtruck,sef bucatar) Pot sa spun ca am acumulat destul de multa experienta in acest domeniu dar niciodata nu este de ajuns,stiti si voi !

Eu: Ce experinta ai in domeniu?

El:Am lucrat in multe locatii si orase din Romania dar si pe vasele de croaziera fine dining 5* ( Franta,Germania). Pot spune ca iubesc aceasta meserie, inca o fac cu drag !

Eu: Ce ne-ai pregatit pentru azi?

El: Pentru azi v-am pregatit o reteta de antricot de vita marinata cu garnitura de cartofi copti.Cred ca este cel mai important gustul si ce energii transmiti preparatelor pe care le pregatesti si zambetele ,reactiile de pe chipurile celor ce le consuma ! Antricot de vita marinata in stoc de legume si infuzie de ierburi aromate :

Reteta : Antricot de vita Legume pentru stoc ( morcov, pastarnac, ceapa alba,apio,) Garlic butter (unt, patrunjel usturoi ) cimbrisor fresh La aceasta reteta am ales ca si garnitura cartofi copti trasi in garlic butter si diferite legume (rosii cherry , ardei capya ,ceapa rosie ) Mod de preparare : Se pregateste stocul pentru carnea de vita , se fierb legumele pana scoatem esentialul din ele ,il lasam la racit si pregatim o punga vid unde introducem carnea de vita si stocul de legume ,eventual putem pune dupa alegere (usturoi, cimbrisor,rozmarin,patrunjel). Dupa ce am facut acest pas o lasam la marinat timp de 4-12h de asta recomand sa o preparam cu o zi inainte. Garlic butter- avem nevoie de 1 capatana de usturoi la 250 gr de unt si 1\2 legaturi de patrunjel. Ne trebuie o plita inductie sau daca nu avem incercam metoda Bain-marie sa clarificam untul ,dupa aceasta etapa punem cateii de usturoi si patrunjelul tocat si blendam totul si obtinem garlic butter-ul (unt aromat cu usturoi si patrunjel). Ne ocupam de cartofii la cuptor ,eu am avut ocazia sa ii prepar intr-un cuptor cu lemne direct pe jar ,ii spalam foarte bine ,eventual puteti sa ii lasati in apa calduta sa fim siguri ca scapam de impuritatile de pe acestia.Pregatim cartofii intr-un castorn unde ii ungem bine cu unt si facem mici gaurele in ei cu o scobitoare si ii invelim in doua folii de aluminiu sa nu ii ardem prea tare . Sa nu uitam sa verificam cartofii ,cand sunt gata ,taiem grosier si ii punem intr-o tigaie unde am pus putin ulei de masline si garlic butter-ul . Pentru carne o sa ne trebuiasca o tigaie grill sau un gratar fie el pe roca fie pe jar ,preferabil jar dar cum nu avem ocazia mereu sa facem un gratar in casa ,ramanem la tigaia noastra grill . O incingem frumos, atunci cand punem carnea sa auzim acel sfarait ,putem pune si legumele odata cu carnea sau daca preferati sa le tragem in garlic butter sa obtinem legume crunch,acum ramane la alegerea noastra cum preferam carnea . Eu am ales sa o pun pe fiecare fata timp de 2 min dupa sa o spumez in unt cu cimbrisor si sa o las la relaxat 5 min,sunt un fan al carnii de vita gatita blue sau cel mult rare cand vine vorba de calitatea ei ,tineti cont carnea de vita inca se gateste in timp ce se relaxeaza. Aceasta metoda ajuta la inchiderea sucului in carne , deoarece ma intereseaza suculenta ei . Aceasta a fost reteta mea, sper sa va placa si sa o incercati! Pofta buna si spor la gatit!

2 comentarii la „Chef Red”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *